W końcu jestem! Niestety miałam drobne problemy z komputerem i nie mogłam nic dodawać, ale wróciłam 😉 Od poniedziałku zaczynają mi się matury, więc niestety znowu będzie krótka przerwa, ale jak tylko będę miała chwilę, to postaram się coś dodać.
Dzisiaj mam dla Was ciasto bardzo szybkie w przygotowaniu. Blondie – siostra brownie, u mnie z dodatkiem brzoskwini. Słodka, w środku wilgotna, wprost idealna na piknik lub wiosenny deser.
BLONDIE Z BRZOSKWINIAMI
Składniki:
- 2 tabliczki czekolady (każda po 100 g)
- 80 g masła
- 2 jajka
- 80 g cukru
- 200 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- szczypta soli
- brzoskwinie w puszce
Przygotowanie:
1,5 tabliczki czekolady rozpuszczamy razem z masłem w garnuszku, cały czas mieszając. W osobnej misce łączymy suche składniki (mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól). Dodajemy jajka oraz roztopioną czekoladę z masłem i miksujemy. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i mieszamy.
Ciasto przekładamy do niewielkiej foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 25 minut w 180ºC.
Smacznego!