Już w poniedziałek Dzień Dziecka, więc to ostatnia okazja na zaplanowanie wypieku na ten dzień. Ostatnio dodawałam przepis na muffiny z niespodzianką, a dzisiaj sposób na wykorzystanie wyciętego ciasta i pozostałego kremu.
Oczywiście do cake popsów możecie użyć dowolnego ciasta-np. waniliowego z muffinek lub biszkoptu. Krem też może być inny, wystarczy mascarpone z czekoladą.
CAKE POPS: (6 sztuk)
Składniki:
- 100 g ciasta
- 100 g kremu
- tabliczka czekolady mlecznej
- kolorowe posypki
- 6 patyczków
Przygotowanie:
Ciasto rozkruszamy i mieszamy z kremem. Formujemy 6 kulek równej wielkości. W rozpuszczonej czekoladzie maczamy patyczek i wbijamy do kulki z ciasta, po czym zostawiamy do zastygnięcia czekolady. Następnie maczamy całego lizaka w czekoladzie i ozdabiamy posypkami. Zostawiamy do wystygnięcia, możemy również schować je do lodówki, żeby było szybciej 😉
Smacznego!