Jakiś czas temu wróciłam z wakacji i niestety trochę minęło zanim zdążyłam ogarnąć siebie, pracę i bloga. Jednak w końcu nastąpił ten cudowny moment i wracam z nowym przepisem!
Jednocześnie przypominam o żółtym przycisku „cook’d” oraz mojej stronie na facebooku 😉
MUFFINY Z RABARBAREM
Składniki:
- 250 g rabarbaru
- 250 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 jajko
- 150 g cukru
- 80 ml oleju
- 250 g jogurtu naturalnego lub truskawkowego
- kruszonka (100 g masła, 100 g cukru, 200 g mąki)
Przygotowanie:
Rabarbar kroimy w kostkę, a jajko rozkłócamy. Wszystkie składniki (oprócz kruszonki) mieszamy aż do połączenia. Formę na muffiny wykładamy papilotkami lub smarujemy masłem i przekładamy do niej ciasto, którego wierzch posypujemy kruszonką. Pieczemy przez 20 minut w 180 °C.
Smacznego!