Muffiny z rabarbarem i kruszonką

Jakiś czas temu wróciłam z wakacji i niestety trochę minęło zanim zdążyłam ogarnąć siebie, pracę i bloga. Jednak w końcu nastąpił ten cudowny moment i wracam z nowym przepisem!
Jednocześnie przypominam o żółtym przycisku „cook’d” oraz mojej stronie na facebooku 😉

MUFFINY Z RABARBAREM 



Składniki:

  • 250 g rabarbaru 
  • 250 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 jajko
  • 150 g cukru
  • 80 ml oleju
  • 250 g jogurtu naturalnego lub truskawkowego
  • kruszonka (100 g masła, 100 g cukru, 200 g mąki)

Przygotowanie:


Rabarbar kroimy w kostkę, a jajko rozkłócamy. Wszystkie składniki (oprócz kruszonki) mieszamy aż do połączenia. Formę na muffiny wykładamy papilotkami lub smarujemy masłem i przekładamy do niej ciasto, którego wierzch posypujemy kruszonką. Pieczemy przez 20 minut w 180 °C.
Smacznego!


Z dziećmi i dla dzieci

Może Ci się spodobać także...