Słodkie pająki

To już ostatni przepis przed halloween. Tak samo jak ostatni, ten jest szybki i nie wymaga pieczenia. Zapraszam 🙂

 

SŁODKIE PAJĄKI



Składniki:

  • 1 opakowanie pianek marshmallow
  • 2 tabliczki czekolady mlecznej
  • 1 opakowanie brązowych żelek spaghetti
  • czerwone draże
Przygotowanie:
 
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Płaską blaszkę wykładamy matą silikonową lub papierem do pieczenia. Pianki pokrywamy czekoladą, ustawiamy na blaszce i wstawiamy do lodówki do wystygnięcia. Żelki kroimy na mniejsze kawałki (będą z nich nóżki), a cukierki, w zależności od wielkości, na połówki lub ćwiartki.
Teraz przyklejamy nóżki na rozpuszczonej czekoladzie. Żeby utrzymały się w jednym miejscu, najlepiej podeprzeć je drewnianymi łyżkami. Tak samo postępujemy z oczami: przyklejamy na czekoladzie. Wstawiamy do lodówki, aż wszystko zastygnie.

Smacznego!

 

Może Ci się spodobać także...