To już ostatni przepis przed halloween. Tak samo jak ostatni, ten jest szybki i nie wymaga pieczenia. Zapraszam 🙂
SŁODKIE PAJĄKI
Składniki:
- 1 opakowanie pianek marshmallow
- 2 tabliczki czekolady mlecznej
- 1 opakowanie brązowych żelek spaghetti
- czerwone draże
Przygotowanie:
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Płaską blaszkę wykładamy matą silikonową lub papierem do pieczenia. Pianki pokrywamy czekoladą, ustawiamy na blaszce i wstawiamy do lodówki do wystygnięcia. Żelki kroimy na mniejsze kawałki (będą z nich nóżki), a cukierki, w zależności od wielkości, na połówki lub ćwiartki.
Teraz przyklejamy nóżki na rozpuszczonej czekoladzie. Żeby utrzymały się w jednym miejscu, najlepiej podeprzeć je drewnianymi łyżkami. Tak samo postępujemy z oczami: przyklejamy na czekoladzie. Wstawiamy do lodówki, aż wszystko zastygnie.