Czekoladowy krem z awokado

Dzisiaj czas na zdrową wersję kremu czekoladowego. Bo wiecie, takiego z awokado i banana. Pyszny do naleśników, tostów czy jedzenia łyżeczką. Dość mocno jest wyczuwalny smak bananów, więc można dodać więcej kakao, albo jednego banana mniej 🙂

 

 

CZEKOLADOWY KREM Z AWOKADO (ok. 400 g)

Składniki:

  • 1 awokado
  • 2 banany
  • 100 ml mleka (można użyć krowiego lub np, kokosowego)
  • 15 g kakao (1 łyżka)
Przygotowanie:
 
Wykonanie jest dziecinnie proste: banany i awokado obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze części. Dorzucamy resztę składników i wszystko blendujemy. Przekładamy do słoika/miseczki i schładzamy w lodówce.

Smacznego!

 

Inspiracja

Może Ci się spodobać także...

:)