Dzisiejsza propozycja na weekendowe śniadanie jest wytrawna. Znudziły wam się zwykłe jajka z bekonem na śniadanie? Dlaczego nie podać ich na gofrach? Jest to świetna alternatywa dla tostów czy zwykłego pieczywa 🙂
Składniki:
- 5 jajek
- 85 g mąki pszennej
- 125 ml mleka
- 40 g roztopionego masła
- 1/2 łyżki cukru
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1/4 łyżeczki soli
- bekon
- sałata lodowa lub rukola
Przygotowanie:
W misce mieszamy 1 jajko, mąkę, mleko, masło, cukier, sól i proszek do pieczenia, Z gotowego ciasta pieczemy gofry.
Bekon smażymy na patelni. Do garnka wlewamy wodę i delikatnie wbijamy do niej pozostałe jajka, gotując 4-5 minut. Ostrożnie je wyjmujemy łyżką cedzakową.
Na koniec składamy nasze śniadanie: na gofry kładziemy sałatę, bekon i jajko. Całość doprawiamy solą i pieprzem.
Smacznego!