Tosty z serem i szpinakiem

Witam w to czwartkowe popołudnie! Dzisiaj mam dla Was przepis na jutrzejsze, zielone śniadanie, bo w końcu jutro obchodzony jest Dzień Świętego Patryka. Po ostatnim zielonym koktajlu przyszedł czas na zielone śniadanie, czyli tosty z serem i szpinakiem, zapraszam 🙂


TOSTY Z SEREM I SZPINAKIEM (2 porcje)

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego
  • garść szpinaku
  • pół dojrzałego awokado
  • pół ząbku czosnku lub łyżeczka czosnku granulowanego
  • pieprz
  • 25 g sera mozzarella
  • 25 g sera feta
  • masło

Przygotowanie:

Szpinak myjemy i blendujemy na papkę. Awokado kroimy na mniejsze kawałki, czosnek siekamy i to wszystko razem z pieprzem dodajemy do szpinaku i ponownie blendujemy. Fetę kroimy na kawałki, mozzarellę trzemy na tarce o grubych oczkach. Sery dodajemy do naszej szpinakowej masy i mieszamy.

Rozgrzewamy patelnię. Smarujemy dwie kromki chleba masłem i kładziemy na patelnię, masłem w dół. Smarujemy je przygotowaną wcześniej masą. Nakrywamy je pozostałymi kromkami, smarujemy je masłem i odwracamy, żeby podsmażyć je z drugiej strony.

Smacznego!

Inspiracja

Może Ci się spodobać także...