Marchewkowe muffiny z kremem z serka topionego

W dzisiejszym przepisie chodzi bardziej o krem niż muffiny, bo takie już robiłam. Pomysł na krem pochodzi od mojej szefowej (pozdrawiam Ola :D) , a ja postanowiłam go trochę „ulepszyć”, co średnio mi wyszło. Krem sam w sobie jest delikatnie żółty, bo takie też są serki topione, więc stwierdziłam, że jak dam odrobinkę fioletowego barwnika to wyjdzie biały. I takim sposobem stał się różowy, bo niestety dałam za dużo fioletu. Na szczęście kolor nie wpływa na smak, więc dalej było przepyszne 😉

MARCHEWKOWE MUFFINY Z KREMEM Z SERKA TOPIONEGO

Składniki:

  • Muffiny z tego przepisu
  • 100 g masła
  • 100 g śmietankowego serka topionego
  • 187 g cukru
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego

Przygotowanie:

Masło i serek kroimy w kostkę, przekładamy do garnka i roztapiamy. Następnie ucieramy z cukrami i odstawiamy do ostygnięcia i zgęstnienia. Wystudzone muffiny smarujemy kremem, dodatkowo możemy je ozdobić posypką lub pokrojonymi na mniejsze kawałki orzechami włoskimi.

Smacznego!

Może Ci się spodobać także...