Kanapka Elvisa

Przepisów z masłem orzechowym było już kilka, np. poduszeczki czy muffiny. Dzisiaj ono też się pojawia, ale w niecodziennym połączeniu z bananem i…bekonem! Taka właśnie była ulubiona kanapka króla rock’n’rolla, czyli Elvisa Presleya. Wydaje się dziwne, ale jest przepyszne, spróbujcie sami!

KANAPKA ELVISA

Składniki:

  • 2 kromki chleba tostowego
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • pół banana
  • 2 plastry boczku
  • łyżka masła

Przygotowanie:

Boczek smażymy, aż będzie chrupiący. Jedną kromkę smarujemy masłem orzechowym, na nim układamy plasterki banana oraz usmażony bekon i przykrywamy drugą kromką. Masło roztapiamy na patelni i smażymy kanapkę z dwóch stron, aż chleb się zarumieni.

Smacznego!

Może Ci się spodobać także...