Ostatnio by艂o co艣 dla dzieci, dzisiaj co艣 dla starszych 馃槈 Bardzo spodoba艂a mi si臋 wizja drinka z arbuza, dlatego powsta艂o to oto dzie艂o: arbuz z whisky. Pyszny i orze藕wiaj膮cy, idealny na ciep艂y (lub ju偶 troch臋 mniej) wiecz贸r 馃榾
Dodatkowo musz臋 niestety og艂osi膰 chwilow膮 przerw臋 w postach, bo pomimo bycia studentk膮, kt贸ra ma teraz wakacje, mam te偶 sesj臋. I to ci臋偶k膮. Ale jak tylko znajd臋 chwil臋, to obiecuj臋-wracam!
ARBUZOWY DRINK Z WHISKY (1 porcja)
Sk艂adniki:
- 150 g arbuza bez pestek
- 40 ml ulubionej whisky/whiskey
- sprite lub 7 up
- cukier i limonka do dekoracji
Przygotowanie:
Najpierw robimy crust臋: rant szklanki obtaczamy kawa艂kiem limonki, a nast臋pnie zanurzamy go w cukrze wysypanym na talerzyk.
Arbuza blendujemy i wlewamy do szklanki razem z whisky. Dope艂niamy spritem i dekorujemy limonk膮.
Smacznego!