Kruche ciastka migdałowe

Już niedługo Wigilia! U mnie przygotowania się dopiero zaczynają, a u Was jak jest? Wszystko już wysprzątane czy zostawiacie to na ostatnią chwilę? 🙂

KRUCHE CIASTECZKA MIGDAŁOWE

Składniki:

  • 1 margaryna (250 g)
  • 750 g mąki pszennej
  • 125 g cukru
  • 8 g cukru wanilinowego
  • 10 g proszku do pieczenia (2 łyżeczki)
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 5-7 kropli aromatu migdałowego

Przygotowanie:

Wszystkie składniki łączymy i zagniatamy ciasto. Robimy z niego kulę, zawijamy w folię spożywczą i wsadzamy do zamrażalnika na 30 minut. Po tym czasie musimy je rozwałkować i wyciąć dowolne kształty. Pieczemy w 200°C przez 7-10 minut.

Smacznego!

Może Ci się spodobać także...