Niestety praca i związany z tym brak czasu uniemożliwiają mi częstsze dodawanie postów, a zdjęć się już trochę nazbierało. Dzisiaj mam dla Was przepis na przepyszne miodowe muffiny. Polecam dodać do nich orzechy, będą wtedy jeszcze smaczniejsze 😉
MIODOWE MUFFINKI
Składniki:
- 250 g mąki
- 2 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 jajko
- 100 g cukru
- 125 g miękkiego masła
- 100 g śmietany
- 50 ml miodu
- 100 ml mleka
Przygotowanie:
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i sodą. W osobnej misce łączymy jajko, cukier, masło, śmietanę, miód i mleko. Zawartość dwóch misek łączymy ze sobą i mieszamy, aż wszystko się połączy.
Papilotki lub nasmarowaną formę napełniamy ciastem i pieczemy 20 minut w 180ºC.