Majówka z blondie

W końcu jestem! Niestety miałam drobne problemy z komputerem i nie mogłam nic dodawać, ale wróciłam 😉 Od poniedziałku zaczynają mi się matury, więc niestety znowu będzie krótka przerwa, ale jak tylko będę miała chwilę, to postaram się coś dodać.
Dzisiaj mam dla Was ciasto bardzo szybkie w przygotowaniu. Blondie – siostra brownie, u mnie z dodatkiem brzoskwini. Słodka, w środku wilgotna, wprost idealna na piknik lub wiosenny deser.

BLONDIE Z BRZOSKWINIAMI



Składniki:

  • 2 tabliczki czekolady (każda po 100 g)
  • 80 g masła
  • 2 jajka
  • 80 g cukru
  • 200 g mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • brzoskwinie w puszce 

Przygotowanie:


1,5 tabliczki czekolady rozpuszczamy razem z masłem w garnuszku, cały czas mieszając. W osobnej misce łączymy suche składniki (mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sól). Dodajemy jajka oraz roztopioną czekoladę z masłem i miksujemy. Na koniec dodajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie i mieszamy.
Ciasto przekładamy do niewielkiej foremki wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 25 minut w 180ºC.

Smacznego!

Zdrowe fingerfood

Może Ci się spodobać także...