Poduszeczki PB&J

Dzisiaj coś bardzo prostego i szybkiego. Do wykonania tego przepisu potrzebne Wam będą tylko 3 składniki: ciasto francuskie, powidła śliwkowe i masło orzechowe. A jeżeli lubicie połączenie masła orzechowego i dżemu to polecam moje muffiny 🙂

PODUSZECZKI Z PB&J



Składniki:

  • opakowanie gotowego ciasta francuskiego
  • powidła śliwkowe
  • masło orzechowe
Przygotowanie:
 
Ciasto francuskie odwijamy i kroimy w kwadraty o bokach 6×6 cm. Kwadraty przekładamy do zagłębień w formie na muffiny, na wierzch kładziemy papier do pieczenia i obciążamy je grochem lub kulkami do pieczenia. Pieczemy przez około 20 minut w 180ºC. Po ostygnięciu ciasteczka smarujemy masłem orzechowym i powidłami.

Smacznego!

 
 

Wiosenne słodkości 2016

Może Ci się spodobać także...