Babeczki z makiem

Zostały Wam białka z pasteis de nata? Dzisiaj przepis z wykorzystaniem samych białek.
Zamiast tradycyjnego pieguska z makiem ja proponuję wam je w formie babeczek! 🙂

 

BABECZKI Z MAKIEM

 

Składniki:

  • 1 szklanka białek (z 4-5 jajek)
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka maku
  • 1/2 kostki roztopionej margaryny
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
 
Białka z cukrem ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy resztę składników i przekładamy do foremek na babeczki. Pieczemy w 180°C przez ok. 20 minut. Kiedy wystygną możemy je oblać czekoladą.

Smacznego!

 

 

Jesienne słodkości!Prezenty na Mikołajki II

Może Ci się spodobać także...