Batony truskawkowe bez pieczenia

Witam w ten słoneczny poniedziałek. Ja od tamtego tygodnia choruję i już zaczęły mi się egzaminy, więc nie jest najlepiej, ale jest jedna rzecz, która poprawia mi humor niemal natychmiast: jedzenie! Batony z truskawek robią to idealnie, ponieważ są słodkie, zdrowe i można je wziąć ze sobą do pracy, szkoły czy na studia 🙂

BATONY TRUSKAWKOWO-KOKOSOWE

Składniki:

  • 200 g truskawek
  • 50 g wiórek kokosowym
  • 80 g płatków owsianych
  • 45 g oleju kokosowego
  • 20 g ksylitolu
  • 42 g czekolady deserowej

Przygotowanie:

Truskawki blendujemy, a wiórki i płatki miksujemy na drobny pył. Łączymy to wszystko, razem z roztopionym olejem kokosowym i ksylitolem. Formę (najlepiej keksówkę) wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy do niej masę, delikatnie dociskając. Chłodzimy w lodówce przez godzinę.

Po tym czasie kroimy w prostokąty i oblewamy roztopioną czekoladą. U mnie jest dodatkowy wzorek z mlecznej czekolady.

Smacznego!

Inspiracja

Może Ci się spodobać także...