Gofry BLT

 

Kolejny czwartek przynosi ze sobą kolejną propozycję śniadaniową. I uwaga, to są znowu gofry. Jednak tym razem padło na amerykańską klasykę – BLT. Dokładnie to ‚bacon, lettuce, tomato’, czyli bekon, sałata i pomidor. Do tego dochodzi jeszcze masło lub majonez i gotowe!

 

GOFRY BLT (2 porcje, po 2 gofry)



Składniki:

  • 1 jajko
  • 85 g mąki pszennej
  • 125 ml mleka
  • 40 g roztopionego masła
  • 1/2 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1/4 łyżeczki soli
  • majonez
  • kilka plastrów bekonu
  • liście sałaty
  • kilka plastrów pomidora
Przygotowanie:

 

 
W misce mieszamy jajko, mąkę, mleko, masło, cukier, sól i proszek do pieczenia, Z gotowego ciasta pieczemy gofry, a bekon smażymy na patelni.
Upieczone gofry smarujemy majonezem, układamy na nich sałatę, bekon i pomidory.

Smacznego!

 

 

Może Ci się spodobać także...